Waka waka

Igår var det  en riktig bulldag :) Kom till jobbet vid niotiden, bakade bullar fram till kl tre. MASSA bullar. Jag hade nämligen bullansvaret :P Det är inte illa pinkat vaaa :P haha. Va jättetrött vid 21.00 när jag tillslut slutade jobbet, 12 timmar senare. Det sjukaste är att kvällen slutade med en full Lovisa, en glad och dansande Lovisa. (Moster, jag gjorde inte av med några pengar, jag sparar faktiskt!) Hade riktigt kul tillsammans med Tobbe och Sandra :)

Idag är en riktig jobb dag. först 12-19 sen ska jag vidare till ett ställe som heter calibar och jobba min första dag där :) Är svintrött men det ska tydligen bli mycket att göra idag så då hinner man ju inte tänka på de :P Det jag diggar med att jobba på krog är att det är sjukt nice att gå o sjunga till musiken :P haha

frågan är om man ska sova en timma innan jobbet...
Imorgon är jag så himla ledig!!!!!!!!!!!!!!  :D På söndagar är man alltid ledig, då är hela stan inkl alla mataffärer stängda. Så det brukar bli allas slapp och motionsdag :) själva ska vi fixa i rummet med nya möbler imorgon, fett nice! :D Jag ska äntgligen få en bra säng :D

Namnsdag

Blev nyss påmind av min älskade moster att jag har namnsdag idag viiie :) tack mosterMonkan!
Min namnsdag ska firas med frukost tillsammans med Eve och Tobbe, och lite Disa. För vi ska till jobbet och äta frukost och Disa jobbar så hoppas verkligen att det inte är mycket att göra så Disa kan vara med och fira ;D

Sen klockan tre är det dags för mig att jobba, hoppas på en powerwalk efter jobbet. Det gjorde vi idag, det spöregna, jag älskar att träna när det regnar! Luften blir så mycket skönare då. Och då har jag ju verkligen hamnat i rätt stad! :DNordens regnigaste! Måste se allting positivt, då klarar man allt så mycket lättare :)

Idag är en sån dag som jag ställt mig frågan vem är jag?! Vem kan egentligen svara på den frågan? Förutom jag är Lovisa Amalia Bjälke 20 år och bor för tillfället i Bergen... Jag tror inte riktigt att det finns någon människa som kan svara på den frågan, man förändras hela tiden vare sig man vill eller inte. Man glider ifrån personer man aldrig trodde man skulle glida ifrån, samtidigt som man skapar nya kontakter lika fort, om inte ännu fortare. Det finns något positivt och något negativt med allting. Men just nu har jag bestämt mig för att försöka koncentrera mig på det positiva, för så som läget är just nu skulle jag inte klara det annars. Alltför mycket som har hänt och håller på att hända just nu. Men som sagt, det finns något positivt i ALLT! Det gäller bara att man måste tvinga sig själv att se det! och det är nog det svåraste här i livet när det faktiskt är svårt.

Jag är glad för jag har världens bästa vänner!
Jag är glad för att jag har världens bästa släkt och familj!
Jag är glad för att jag vågar göra olika saker som jag aldrig trodde att jag skulle göra!
Jag är glad för att jag har ett roligt jobb, och har haft flera roliga jobb!
Jag är glad för att jag flyttade till Stockholm!
Jag är glad för att jag har haft två underbara somrar på Smögen!
Jag är glad för att jag kommit till Bergen!

Fast ibland måste man få vara ledsen, deppig och arg, för annars skulle man inte uppskatta allt det positiva här i livet!

Jättedjupt, ups.

Grattis på namnsdagen till mig ;D

OTH!

Idag var jag helt säker på att jag började jobba kl tre. MEN kl 10 ringde Disa och sa att jag började elva.. Så de va ju bara att kliva upp den varma sköna sängen.. Tur att jag har henne för annars hade jag verkligen försovit mig. Nu är jag hemma hos Eve, har varit med Eve, Disa och Mia hela kvällen. Och igår så laddade vi ner one tree hill säsong sex :D WIIIE Såg massa avsnitt igår och ska fortsätta nu. Bästa! Jamie är bäst! Jag gråter hela tiden, för antingen är det sorgligt, eller så är det jättefint. rörande serie det där!

Nu blir det mystajm för jag ska sova över hos Eve jag :D


roosa

Idag var det riktigt mycket att göra på jobbet, me trot eller ej så gick det superbra :)
Nu sitter jag här i soffan med Tobbe o några fler. Dom förfestar och jag ska faktiskt jobba inatt :) Ska sitta i entrén på ett uteställe som heter sjoko :) Disa jobbar där med, jag jobbar istället för Eve nu när hon är sjuk. Kan ju alltid hoppas att man får vara kvar sen :)
Så idag blir första dagen med dubbeljobbande. Kan inte bli bättre!
Har varit på riktigt bra humör idag, och ännu bättre blev det efter att ha pratat med Sally :D
Nu är det bara att vänta på att Disa ska komma hem från Eve så ska vi knalla vidare till nästa jobb :)

räkmacka!

Jag är hungrig, funderar på o hämta min supergoda räkmacka jag har liggandes :D
Idag har jag jobbat hela dagen, men måste snart fixa det där kvällsjobbet, börjar bli rastlös av att bara sitta hemma. Har gjort det 2 kvällar nu ju! haha. Det är as bra med kvällsjobb, för man får ju typ 3000 extra i månaden, plus dricks. PLUS att man inte gör av med några pengar OCH man har inte möjlighet att ens tänka tanken på att gå ut :D Måste fixas snarast!
Fast det finns en nackdel, jag måste hitta någonstans där det är svenskar som lär upp mig, jag förtår fortfarande ingen norska!

Igår skulle jag va med Eve, men hon hade ont i magen. Så idag när Disa ringde bara för o kolla läget lät konversationen såhär:

D- Heej babe vad gör du?
E- heej! Jag ligger och väntar på att opereras.
D- haha ja det är klart, nej men vad gör du?
E- jag ligger här och ska operera bort blindtarmen.
D- Men GUD, du måste haft superont i magen!

Sötnos, imorgon när du kommer hem ska vi pyssla om dig! Stackars Eve!

Solsken

Min lediga dag har jag  spenderat i solen!
Först med Disa, massa chill, skvallertidningar och världens snyggaste tatuerade pappa att spana in.

Sen va hon tvungen att jobba så då drog jag med Frolle o Bempa, men när vi väl kom till parken så kom molnen, då var det super mario time! Sen decka jag i sängen någon timme innan det var dags att fixa lite viktiga saker. Kvällen avslutades med film med Tobbe, remember me, riktigt bra, men oväntat och jätte sorgligt slut!

En riktigt nice ledig dag må jag säga!

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova, det är bara det att jag älskar att sova med öppet fönster, men eftersom vi bor mitt i stan så är det världens liv utanför fönstret. Speciellt nu i russetider tror jag dom kallar det. Det är iaf som nollning på alla studenter, häromdagen sprang dom nakna redan vid sextiden, dom är fulla och gör sjuka saker hela tiden, älska fylla! skitkul att kolla på, inte lika roligt att lyssna på när man ska sova.
Godnatt!

curricurrinamnam

Vi skulle gått ut, men nu sitter vi här i soffan sminkade och klara och jag ska gå och lägga mig.
Inte för att jag är för full, utan att jag är för trött, för otaggad och vi ska ju faktiskt spara pengar!
Imorgon är min första lediga dag sen jag kom hit :) Då ska vi gå upp för flöyen, ett berg som finns här i Bergen. Det är typ något alla norrmän gör så fort dom har lite tid över verkar det som. högst uppe på toppen finns ett fik och lite turistkiosker och så. Man kan åka "tåg" dit också, men vi har ju börjatr våra nya liv så vi knallar. Gick den i söndags, asjobbigt! Jag och Disa har tagit hand om att vi ska klara att springa uppför berget innan vi åker hem. Att gå tar typ en halvtimme, så jag tror att ca 20 min uppför är rätt kört för min del. Om jag inte tar fram min envisa sida förstås...

Jag är assugen på att gå och lägga mig och läsa min bok, har inte alls långt kvar och är jätteledsen för att jag inte tog med mig den tredje boken hit. läser flickan som lekte med elden, riktigt bra!
(Lovisa 40år?!)

Jag har lite panik för att vara ledig imorgon, för både Disa och Eve jobbar och jag har ju inte hunnit lära känna så mycket folk än, så brukar kännas bäst när man jobbar. För börjar jag tre, kan jag lika gärna sova till två för jag ska ju ändå jobba, eller om jag slutar sju så kan jag ju gå hem o duscha o chilla tills dom slutar vid nio.. Har blivit sjukt sällskapssjuk, tror det är bara för att jag vet att jag inte känner så många så jag känner mig asmobbad om jag är själv.. ett litet problem, men det blir nog bra det med snart :)

Nae bok o sov dags :D


varje dag ska man lära sig något nytt!

Disa har varit en av mina bästa vänner i flera år nu, vilket jag för den delen är väldigt glad över. I vilket fall som helst så fick jag höra en av de roligaste historierna om henne idag.
Disa började spela fiol när hon gick i fjärde klass(alla som känner Disa förstår att detta är ganska oväntat)
Hon blev ganska bra på det efter några års spelande, så hon började åka runt och spelade love me tender-elvis presley vid flera tillfällen i olika kyrkor. Nu kanske ni tänker, men vad är det roliga med det?
Grejen var att hennes mamma var väldigt stolt över henne och förstod inte det här med att saker och ting blir lite små pinigt när man börjar komma upp i ålder, man kanske byter umgängen hit och dit. Så när Disa ca 3 år senare (observera att hon då går i 6/7, 13 år trotsåldern) ville sluta med att spela fiol så fick hon typ inte det av sin mamma. Vilket man kanske kan förstå för hon var ju faktiskt duktig!
Så när Disa skulle åka med den här fiolen genom stan försökte hon alltid gömma den på olika sätt, hon försökte proppa ner hela det där ganska stora hårda fodralet i sin inte tillräckligt stora träningsväska, så det var alltid en del som stack upp hur hon än gjorde. Så det slutade oftast med att hon gick in på biblioteket och gömde sig ända tills  hennes buss kom. Sen börja hon spela handboll, så då hade hon inte tid med fiolen mer..
Jag älskar Disa hon kommer alltid med så roliga historier om sig själv. hahaha

chillkväll!

Lördag, och vi chillar i soffan. Igår var vi ute och drack lite öl, det va kul o träffa lite folk.
Längtar tills Disa fyller 20, inte långt kvar nu!  Eftersom man måste vara 20 för o få gå ut här så suger det att Disa faktiskt är 20 om en månad... Det är ju så himla nära va! Fast ändå bra, vi är ju faktiskt här för att tjäna pengar!
Jag mår bra, och om jag mår bra så mår ju du bra, eller hur?!
Imorgon är det kaffeskola, sen tror jag det lutar mot en utgång, vi får se :)

Bergen

Fy fan säger jag bara för att åka hit, för det första spenderade vi typ 6 timmar i bil, sen natt tåg på de i 7 timmar! Inte lite trött efter det! Var framme vid 8 igår morse började jobba 11. Jobbet känns bra, kul att göra något nytt liksom :)
Idag började jag jobba vid 8, hur längesen va det inte man gick upp vid 7?! Det är ju då jag brukar gå o lägga mig (iaf i somras). Men det gick bra, har hunnit med att vara på skatteverket och fixat norskt mobilnummer, så ni som vill ha det för skriva till mig så får ni de :)

Ligger på rummet och väntar på att skank (Disa) ska prata klart i telefon så vi kan börja städa och fixa iordning allt. Då kommer man till det vanligaste problemet, hur fan ska vi få plats med kläderna den här gången?

Norskan går sådär att förstå, men antar att det blir bättre. Det går bra så länge de säger en mening i taget men när det kommer tusen frågor på en gång känner jag mig mest som ett retard och svarar eeh aaah... funkar ibland iaf!

Just nu känns det som att det här kommer bli bra :)


supermegaawesome!

Att lämna Smögen var mycket jobbigare än jag någonsin kunde föreställa mig.. Jag vill  inte lämna Sally, jag vill inte lämna alla nya och gamla vänner, jag vill inte lämna klipporna, jag vill inte lämna alla sjuka kvällar på lagergrens, jag vill inte lämna den goa stämningen, jag vill inte lämna tröttheten, jag vill inte lämna kollektivet, jag vill inte lämna någonting som har med Smögen att göra! Jag grät, jag grät jättemycket!
Jag älskar allt och alla som har med smögen att göra!

Trots detta så måste jag erkänna att det är skönt att sova i sin egna säng, i två nätter iaf! :D Det var skönt att hinna träffa tjejerna, och det var roligt att hinna med Marcus och det var nice att se hugos uteliv en fredag, det va inte igår! Stockholm va som vanligt, hade glömt hur underbart det faktiskt är här! Nu vill jag inte lämna Stockholm istället!

Men jag hoppas på att jag kommer känna likadant för Bergen som jag gjort för Smögen och för Stockholm. Jag hoppas det kommer gå bra på jobbet, jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig så det återstår att se..  Jag är iaf sjukt glad över att ha Disa vid min sida! <3

Men det finns ett stort men... Jag vill ha med Sally!

<3