Bangkok baby

Har precis kommit till Bangkok efter 12 timmars bussresa. jag sov hela vägen så det gick fint :)
Khao Lak var helt okej ställe, väldigt chill i varje fall. Dykningen var både bra och dålig. För mycket strömmar för att se det vi ville men sjut klart vatten så det var väldigt vackert! :D
Idag blir det nog en shoppingrunda, ska leta reda på Disa Eve och Julian med, dom bor på samma hotell om jag fatta det rätt, så får se om vi hittar dom. Om ni skulle se detta så bor vi på D&D, vi åker till siam husen nu för vi får inte checka in förns ett och orkar inte vänta på gatan så länge.

life

Nu har vi åkt ifrån Disa, Julian och Evelina. Så nu är vi i Khao Lak. Har inte träffat mormor dock, har du åkt hem??
Khao Lak ligger vid similian Islands så det ska vara helt sjukt bra dykning här, så det är nog morgondagens planer. Idag ska vi bara njuta av solen! :D


Snabbis

Internet går sakta har massa bilder men tar 1000 år...
Vi har i vart fall varit på Koh Lanta, där tog Kimmy sitt dykcertifikat.
Sen åkte vi till Koh Lipe där vi mötte upp Disa Evelina och Julian. Blev lite fest, sol, bad och massage. Vi gick en promenad och kom in i lokalbyn, lite skillnad på turistgatorna och deras by. Vi tyckte att våran bungalow var fattig men jämför man med deras plåtskjul va det ju lyx... så fascinerande att se sådana saker.
Efter Koh Lipe åkte vi till Railay, där är vi nu. Jag och Disa var här förra året, men blev förälskade. Jag älskar det här stället. Jag och Kimmy har dykt lite mer här, han har gjort sitt första djupdyk. Väldigt intressant upplevelse. Såg ett skeppsvrak och massa väldigt färgglada rev. Shit vad jag älskar att dyka! Vi har också firat Kimmys födelsedag. Då hände det sjukaste ag vart med om. Jag Disa och Eve står på dansgolvet. Helt plötsligt skriker dom SPINDEL!!!! Då har jag en hårig stor spindel (tänk er att kroppen var som tummen och pekfingret ihop och lägg sedan på ben på det) Rätt i pannan! Jag har aldrig varit så rädd!!! Men helt sjukt vad vi skrattade efteråt!
Jag kan också ha gjort något väldigt fint som jag är väldigt nöjd med. :P Bild kommer senare :)
Imorgon åker nog jag och Kimmy vidare tlll Kao Lak och hänger sista dagarna innan det är dags för hemfärd.
Underbara resa!!!





Grattis William!! <3

Värlens skönaste unge fyller år idag, massa grattis!
Har skickat sms, hoppas det kom fram.
Annars tänkte jag i varje fll försöka hälsa på er när jag kommer hem i påsk! <3

Godmorgon världen...

Hej Bloggen och alla mina underbara läsare!

Vi har fortfarande inte ställt om oss helt till thai tid så varje morgon har vi vaknat runt 4 tiden, men idag sov vi ända till halv 7! :D Vi har det helt okej ändå, vatten temperaturen ligger på ca 32 grader på ytan och ca 30 under. På dagen är det sådär varmt så om du ska ligga på stranden måste du bada varje kvart för att det är för varmt och för att vattnet inte svalkar tillräckligt.
De senaste 3 dagarna har Kimmy tagit dykarcertifikat. Duktig och flitig som han är så klarade han det galant. Så nu är det bara att fortsätta leka i vattnet :D Första dyket såg vi btw 6 sköldpaddor, 3 leopardhajar och massa andra kula fiskar. Jag har för första gången också sett en hel bläckfisk, förut har jag bara sett i ett hål, nu va den ute på äventyr och visade upp hela sin kropp. sjukt coolt!
Riktigt nöjd med den första tiden här på Koh Lanta. Idag ska vi förmodligen packa våra ryggsäckar och åka till Koh Lipe för att träffa Disa, Eve och Julian :) God stämning!


















marsch!

Slumrade till i soffan, vaknar av en parad av barn som spelar på en trumma. Fanor, svärd, gevär, givakt.
En äldre man håller ett tal, de firar 125 år idag. Grattis!






Someone like you!

Det blev en firings igår. Nu har jag min första dag på min semester :D
Jag och Frida var klara på jobb vid 2 tiden så då hade vi en halvtimme kvar innan stängning, dansa dansa dansa!

Och igår var en riktigt bra dag på jobbet, jag vann vinkonkurrensen! Vi har haft en försäljnings tävling på en vin, vilket innebär att du ska sälja så många flaskor som möjligt av just den vinen. Jag vann! Jag hade sålt en halv flaska i timmen/ 49 vin flaskor. Priset var en magnum flaska av Cecilia Berettas Ripasso :D SUPER GOD rödvin!



Lättare att se hur stor den är till skillnad från en vanlig :P



Såhär ser det ut hos oss nu, vi packar :D



Hej då Norge, snakkes!




tusan

idag är en sån där dag när man bara känner sig uppsvälld, huvudvärk och lätt tjurig. Alla vet vadd det betyder men jag har lärt mig att ordet inte får nämnas för det är äckligt...?! men men, det gör inget för idag ska vi packa och fixa det sista till resan :) och sånt är ju faktiskt rätt kul ändå. Börjar inte jobba förns kl 19.00 ikväll. Sista passet innan 1 månads semester. sjuuukt!

Solbrillorna på och hej dåååå!


Ny dag, nya tag

Dags att komma tillbaka till verkligheten.
Har haft en fixardag idag, så nu är lägenheten ganska så fin igen :)
Måste snart börja packa kläderna till thailand. Då är frågan om man ska sattsa på mycket kläder eller lite, vill jag verkligen köpa massa kläder där? Nästan allt jag köpte förra året har ju gått sönder. om jag tar med mig lite lagom så kan jag köpa lite?
Känns lite stressande men också lite skönt att vi inte bestämt någonting om vart vi ska, men kanske dags att ta tag i det? Eller? Fram tills nu har jag ju haft en ursäkt att det har vart väldigt mycket annat att tänka på. Men nu är det ju faktiskt inte det, jobb som vanligt men annars inget speciellt...
En vecka kvar sen åker vi :)


4/3 - 2012

Vila i frid älskade farmor <3


väntan

I tisdags ringde pappa och berättade att det var nära för farmor.
Att hon förmodligen inte skulle klara av dagen. Han frågade om jag ville komma.
Jag kom, och nu sitter vi här 3 dagar senare. Hon lever fortfarande.
Hur kan en människa vara så stark?
Att sitta och vänta på att någon nära ska dö är väldigt jobbigt.
Du är så maktlös, du kan inte göra någonting, bara vänta.



Kära Farmor!!

Nu sitter jag här bredvid din säng, jag ser att du kämpar. Vi finns här vid din sida. Och vi lämnar dig inte. Slappna av, du behöver inte säga något. Vi vet.

När jag tänker på dig så får jag upp bilder av tågbanan vi byggde genom hela radhuset i smedby, farfar och victor lekte med tågen. Men du och ja, vi dekorerade allting, blommor och frisyrer på dockor var mer prio 1. Och genom alla år så har inte bara dockornas frisyrer varit viktiga utan även din egna frisyr. Är det fint nu? ska jag permanenta? Färga? Men min färg är väl ganska fin ändå? Ibland fick jag försöka göra mer volym och ibland bara kamma. Men så en dag efter du flyttat in på höjden, så hade de permanentat ditt hår. Och oj så fin du var, Det strålade om dig och du var så stolt!

Du och farfar har alltid varit ett par som gjort allt tillsammans. Så det var en lång och tung period efter att farfar gick bort, men så stark som du har varit är fascinerande att se. Du tog dig tillbaka, och började bl.a. att sjunga med frälsningsarmén igen, vilket var något du kunde prata om lång tid efter du varit där. Jag tror också att flytta till höjden gjorde dig starkare. Där har du haft sällskap, liv och rörelse runt omkring dig. Och du har känt dig trygg med att vara där.

En historia som jag vet att du älskade att berätta för mig handlade om mina städvanor när jag var i 5års åldern. Du frågade om jag hade städat mitt rum. Då hade jag svarat, Ja så länge man inte öppnar garderoben, för då ramlar allt ut. Och det är något vi har skrattat åt så många gånger tillsammans. Och jag ska inte påstå att jag är mycket bättre nu, men som vi brukar säga, varför bryta en fungerande plan? Ja du farmor, vi har haft många skratt tillsammans.

För dryga två månader sedan, så gjorde du en utflykt. Du och pappa kom till Bergen och firade jul med mig och mina vänner. Jag lovar dig, du har gjort ett starkt intryck på alla som träffade dig. Till och med mig chockerade du. Att se dig så glad och så stark var över min förväntan, jag trodde inte att det skulle gå så bra. Vi pratade, myste, du såg min första alldeles egna lägenhet, vi åt julmiddag och du fick se hur jag har det just nu. För mig var det väldigt stort.
Förmodligen var det din sista resa, om man inte ska räkna den resan du står inför nu. Resan till andra sidan, till farfar, släkt och andra vänner som tagit steget. Du kommer bli trygg där.

Kära farmor jag vill inte att du ska ha ont mer...

26/12-2011