Halla!

Har hunnit med en del sen jag skrev nyss.
Filippinerna ar nice! Boracay va over forvantningarna. 3 km lang vit strand, harlig stad och en miljon japaner som ville ta kort med oss hela tiden!
Vi traffa nagra svenskar som vi tydligen hade massa gemensamma vanner med. Varlden ar liten! Sa vi hangde med dom ratt mycket. akte pa en snorklingtur, festade, hangde.
Dagen efter vi kom sa var det en festival sa det var helt sjukt mycket folk. massa tillfalliga utestallen pa stranden, shower och fyrverkerier. Riktigt kul kvall! 
Boracay blev en liten semester fran semestern sa vi chilla ganska mycket. Lag och guppade pa vara madrasser i vattnet och gick runt i stan osa pa kvallen, passade pa att festa lite. Klippte haret en kvall. Blev som vanligt, alldeles for kort, fast den har gangen blev det ojamt och annu kortare! Men forsoker trosta mig med att det vaxer ut sa smaningom..

Efter Boracay akte vi till Donsol. Kommer darifran idag. Har var det ocksa festival. Sa igar gick vi runt i stan och kollade. Testade olika konstiga streetfood. Det kan ha varit bland det vidrigare saker jag atit i hela mitt liv. Eftersom vi pratat om att ata konstiga saker sa gjorde vi det nu. bl.a. kycklingtarmar.

Idag har vi simmat med valhajar som va ca 7-8 meter langa. Vi var sa nara att vi nuddade dom, det var inte ens med flit (for man far inte nudda dom) men dom var sa snabba sa dom kom emot oss med fenorna. Tror vi sag 4 eller 5 stycken. Vilken himla kansla!!!!

Nu vet vi inte riktigt vad vi ska gora. Sant som marks, bra mar vi iaf!


Manila

Som vanligt nar man inte hunnit kolla upp valutan blir man lurad vid flygplatsen. Men men what a fuck tankte vi. skulle ta ut pengar, 1a bankomaten tog inte vara kort, 2a automaten tog inte vara kort. Men sen 3e automaten. Thank god where in heaven?! Nej sjalvklart fanns det inga biljetter harifran till boracay idag. sa jaaa hotellet som finns i narheten ar dyyyyrt! Men vad gor man da? sova ute bland horor eller betalar lite extra? Eftersom det ar en stad med hog prostitution...
Men inatt aker vi vidare harifran till Boracay!
Sag sjukaste saken idag med i taxin. Massa olika led som leddes av tva killar som bar pa varsitt stort trakors, eller mera slapade. Dom bakom i ledet gick och slog sig sjalva pa ryggen med piskor. Det rann blod och ryggarna var helt skinnflodda. Sa fragade vi taxichaufforen vad det handlade om. Dom offrar sig sjalva for att bli av med sina synder.. Han verkade inte alls berord sa fattar inte riktigt poangen, men det verkade inte vara nagot ovanligt??
Ser fram emot Boracay!

Snabb update

Har Inge vidare internet så skriver bara en snabbis. Nu är vi i Borneo. Helt underbart! Vi har dykt, vid en ö som heter semporna, sett skeppsbrak, stora fiskar, coola koraller och massa sköldpaddor. Stämmningen på ön va härlig, som vanligt på dykställen. Första dagen dök vi 3 dyk. Tänkte att det skulle räcka. Men andra dagen när vi satt vid frukostbordet frågade två killar på hotellet fall vi ville hänga med dom. Så det gjorde vi. 2 dyk till, svin roliga dyk. Har vart med om både sandflies och bedbugs, så kroppen är helt prickig och kliar helt jävligt! Nu är vi i kota kinabulu och väntar in flyget som går imorgon. Tusan vad jag kommer sakna Malaysia! Men ser fram emot fillippinerna och Bali :) måste köpa ny bikini men det finns ingenstans! What a fuck!

Trott men glad

Singapore kan vara en av de haftigare storstaderna. En blandning av allt, stora hus, mysiga grander, fin flod, coola byggnader, mysiga fik och massa shopping. Jag ar helt slut efter en hel dag.
Har dock kant mig som den varsta turisten i stan, men det var det vart!
Fick ta kort tillsammans med koreaner, peace handen var med i hogsta hugg.
Folk ville satta sig vid samma bord som oss nar vi at.
Man horde gissningar om var vi var ifran fran alla hall.
Att vara vit verkar vara nagot coolt har. (fast vi ar ju super bruna ;P)

Blandning av bilder














































Singapore

For det forsta blev det ingen rundtur pa on. Jag lyckades lasa in nyckeln pa rummet vilkertt vi insag kl 2 pa natten. Men det loste sig med tva kloka hjarnor och en aning alkohol. Dock forsov vi oss sa det blev en dag pa stranden istallet :) Igar lyckades vi daremot pallra oss upp ur sangarna i tid sa da akte vi bat till 3 olika snorkelstallen. Ensamna pa en kritvitstrand, turkost vatten och massa jatteodlor, sjuk kansla och jag blir typ avis pa mig sjalv nar jag tanker pa det :P

Nu ar vi i singapore, lite vilsna utan boende. Sa nu ska vi jaga taxis!

Hej!

Pulau Tioman

Ar pa varldens paradis o. vit strand, massa djungel, coola djur som inte finns nagon annanstans an har. Igar var vi pa en fodelsedagsfest. Gratis sprit i magnder, det gillar vi. Ikvall ar det fest pa samma stalle, tror det blir en svang ikvall igen. Forst ska vi dricka ol pa balkongen med ett gang fran england och ata "den basta fisken ever" sager dom. Sa det blir nog en kul kvall :)
Imorgon ska vi ta en rundtur med bat runt on, snorkla och ga i djungeln och sa.
Det ar verkligen ett paradis!
















Jag ar sa KAR!!!!!!!!!!! <3<3<3

Men mitt huvud sprangs snart, huvudvark upp over oronen! hahaha!
okej inte kul med daliga skamt nar man skriver inser jag nu. Men det va kul iaf!
Idag har vi gatt, gatt, gatt och akt karuseller. Pa ett tivoli inne i ett kopcentrum. Svinkul!

Har ocksa insett hur underbart det ar med karlek. Hur mycket en liten sak kan betyda sa mycket. Det ar nagot magiskt som alla borde fa uppleva nagon gang. Jag ar sa lycklig over att kunna kanna sa som jag gor. Att kunna tanka tanken att nagon kommer finnas dar for dig sa som du finns for den. Jag och Disa har pratat massor om sant idag. Och det har gjort mig alldeles varm i hela kroppen. Det pirrar i hela mig nar jag tanker pa det. Jag ar sa himla kar, i min nya vaska! Han oppnar sig for mig varje gang jag vill lyssna pa honom. Och han foljer alltid med dit jag vill. Disa hon har iaf 3 pojkvanner.

Disa: Jag har 3 pojkvanner nu!
Jag: Vilka?
Disa: Min vaska och min kamera
Jag: Men vem ar den tredje da?
Disa: Men Victor?!

okej annu ett skamt som inte ser sa kul ut skrivet. men det va ocksa svinkul!

Jag har verkligen lart mig att uppskatta smasaker!
sana saker som faktiskt inte ar sa sjalvklara:
toalettpapper
handfat
varm vatten
rena klader
handduk
mat
vatten
mataffar
kaffe

ska jag fortsatta?

telefon
kudde
tacke
tval

lalala imorgon ska jag aka bat till pulau tioman!
Kanske ska hitta en till karlek?!?!?!


halvtid.

Takeo var den sjukaste staden nagonsin. Ingen kunde engelska, vi fick ta oss fram med kroppssprak. folk slutade arbeta for att kolla pa oss, nar vi va pa ett tivoli sa skickade foraldrarna fram deras barn till oss for att kanna pa oss. Kan saga att det hor inte till vanligheterna med vita manniskor dar.

Riktigt trakigt att ha sagt hejda till Jenny och Emelie nu, men i sommar ses vi, fika i sthlm+ shopping i vingaker? eller kanske en fylla i oslo? Harligaste tjejerna!

Idag landade vi i Kuala Lumpur i Malaysia. Och efter att ha bott for 7 kr natten och atit mat for 14 kr maltid i en vecka sa va vi fan varda shopping. Bara lite... converse, byxdrakt, klanning, t-shirt, iphoneladdare, smycken, shorts. linne, skjorta, jacka och hargrejer. SVINBRA! Vara vaskor vagde bara 10 kg innan, men nu borjar det bli tight om plats. Men det dar med plats, sant loser sig lite. Tank pa barnen i afrika, maste ta for sig av det man har!

Och nej jag lovar att jag hade koll pa mina bankkort nar jag stog utan dom vid bankomaten. Och jag ville ju bara ha en liten utmaning nar jag hade hittat dom for att sen lamna dom pa toaletten nar jag bytte om och vantade anda tills jag var halvvags ut fran flygplatsen straxt innan sparrarna. Jag ar INTE slarvig!

Pa tva manader har vi

Thailand 1 manad
koh phangan - full moon
Koh Samui - re earth festivalen
Koh tao - dykning
Kao sok - djungel

Laos 2 veckor
Vang vieng - tubing/fylla
4000 islands - kajak, sol och bad

Kambodja 2 veckor
Seam Reap - templena i Angkor wat
Sihanoukville - sol, bad, fest
Takeo - barnhem (staden langt bort i ingenstans)
Phnom Penh - vattenland, Killing field

Och det som gor mig annu lyckligare ar att vi har 2 manader kvar. Sitter och planerar massor och inser hur billigt det ar att flyga mellan dom landerna vi har kvar :) sa vi har rad med Fillippinerna ocksa!

Sa nu ar planen ca

2 veckor malaysia
2 veckor fillippinerna
2 veckor Bali
2 veckor thailand

Jag ar Glad!


Barnhem

Just nu hänger vi med två tjejer från Örebro, Jenny och Emelie. Har varit med dom i typ en vecka :) först va vi i en by med massa stränder och sköna strandbarer. Så äntligen lite sol o bad :) sen skulle dom till ett barnhem som ligger på vägen tillbaka till phnom penh som vi ska flyga till Malaysia från så vi hakade på dom till barnhemmet. Det är ca 50 barn i åldrarna 4-21. Det är inte alls som jag förväntade mig men kan heller inte säga varför :p kul att ha sett hur det är att jobba som volontär och riktigt härliga barn! Imorgon åker vi till phnom penh och ska kolla på killing Field, sen flyger vi till Malaysia. Det ser jag verkligen fram emot!!