imma be

Sista jobbdagen är gjord och jag är nu officiellt ledig!
Nu ska jag snart på sushidejt med hanna som nyss fått hjärnskakning efter att på fyllan ramlat ner för en trappa och fick sy 7 stygn i huvudet. Söta lilla Hannapanna! <3

Ikväll blir det förfest hos oss och sen blir det sista söndagen i bergen, som vanligt blir det soho, ikväll med 50tals tema. skippar dock utklädning idag. hade inte så många pinupklänningar i garderoben.. Jag är taggad som bara den och har bestämt mig för att ha en sjukt kul kväll.

Har börjat säga hej då till solk, Emelie har åkt, Eve har åkt, imorgon åker Johannes, sen är det min och Disas tur. Skulle man komma tillbaka efter resan så finns inte heller Victor kvar. Många åker nu eller till sommaren. vad ska det bli av Bergen? Fast det är som vanligt mmed ett sånt här liv, folk kommer och går, man lär sig att säga hejdå. Men jag håller fast vid en sak, de riktiga vännerna finns kvar. Och det är vid såna här tillfällen man inser vilka som är de riktiga!

Någon jag kommer sakna sjukt mycket är vår bestefar, bittra, sjuka, roliga, snuskiga, vidriga, härliga och helt underbara David!! Har jobbat tillsammans sen jag kom hit. Han ställer  upp i vått och torrt, när man är ledsen och glad. Vi har haft många sjuka kvällar, många roliga arbetsdagar. Det är någon som man har X antal internskämt med... Där finns en vänskap som jag verkligen vill hålla fast vid!

Vad ska jag ta mig till utan bergenfolket?! Det är förrvirrande, bara 5 dagar kvar. Det känns väldigt väldigt konstigt!!!!!

Men idag ska det bara vara glada tankar!

When the drugs don't work no more, you get high on life!!!


tom på ord





kärlek

Vældigt mycket kænslor just nu.
mitt sætt att hantera dom på ær att førsøka stænga av, skita i allt och inte tænka.
just nu ær allt bra samtidigt dåligt.
konstig kænsla.

men de senaste dagarna har jag varit sjukt glad, så tror det funkar. varfør hålla på att tænka, før vi ær inte mer æn mænniskor och mænniskor verkar vara skapta till att tænka før mycket!

min natt har varit helt underbar. har sovit sammanlagt ca 1 timme. jag tænkte att jag går och lægger mig tidigt eftersom jag børjar kl 7 imorrn. men det tænkte inte mina kollektivvænner.



jag blir aldrig førvånad!
kunde inte sova inatt.

04.30 førsta personen ramlar in, ca 05.00 høgljutt sex.
05.10 andra personen slår upp dørren till den førsta och sæger
-næmen tja  --- heter jag, vad heter du? hur gammal ær du?
- Eh, --- , 20...
05.30 førsta personen knackar på dørren till mig kommer in och sæger
- bobbo jag kan inte ligga nær du hør, o jag hørde att du va vaken så jag sa till henne att vænta
- ja men du, ni har ju redan haft sex
-ja jag vet, men jag slutførde ju inte, o du ær ju vaken
- ja men du det ær lugnt, gå in och kør!
06.00 tredje personen kommer hem, smæller upp dørren, tænder lampan och førsøker klæ av sig, mumlar något liknande "åouch, mmmmm, åååå, ææææ"
lægger sig i sængen och børjar næstan gråta før han glømt ta av sig strumporna.
06.05 alla tre dyngsover.
06.30 Klockan ringer och jag går till jobbet. Utvilad och redo før att jobba! :D



ÆLSKA KOLLEKTIV!!!! <3<3<3<3


tisdag

gick in på facebook inatt, där stod det "är i bergen ring om du vill ses". Så jag ringde :) Träffade Brandtiboy! :D Skön kille, tröttna på stavanger och tog en endagstripp till bergen. Kul att träffa honom längesen nu :)

Har hängt en del med mina killar idag med, hade gjort världens godaste mackor till dom, men dom gick till mc donalds istället och jag tackade ju inte nej. bästa killarna!

haft världens mysdag, jag är väldigt glad idag :) Ikväll ska jag nog haka på disa och eve och kolla handboll oså. Kan bli kul! :)

Cause youre amazing, just the way you are!


motivation?!

Har börjat nedräkningen, den 4 åker jag hem.  Vill inte räkna dagarna, det tar emot. Har inte orkat skriva på länge, min vardag har varit ganska upp och ner senaste veckan. Det är lite för mycket som snurrar i mitt huvud.
Nu har jag iaf bara 4 jobbtider kvar vilket känns helt underbart. Sen är jag ledig i 4 månader. minskt!


vet inte om jag har nämnt att resplanerna är ändrade, vi har strukit australien, det blir  runt i asien istället. vi börjar i thailand sen ta oss därifrån ut i paradiset. jag är inte alls sugen på turist-svensk-rutten. jag vill se asien, inte komma till en plats där befolkningen kan prata svenska och man får köttbullar på menyn. nej tack. Jag har börjat träna äta lite stark mat nu med, går dock inte så bra, men det där ska nog lösa sig.


Fredrik har fyllt 25 med, så där blev det en riktigt lyckad födelsedagsfest. ikväll är det indiantema, men jag tror jag stannar hemma. är rätt sliten efter helgen, helg = dubbeljobb. fredag 13-21 22-04, lördag 07-15 22-04. det tar på krafterna och jag börjar  bli lite småsjuk så kanske lika bra att vara hemma...


en sak jag har kommit på när jag står i garderoben är att norrmän är väldigt glada i fleece. Folk går ut på krogen vare sig det regnar eller inte, om det är svinkallt eller inte, så går dom till krogen med en fleece som jacka. Det är ju både fult och opraktiskt, inte speciellt varmt, inte vattentät och dom flesta luktar äckligt också! Sen så finns det ju dom som har så dyra jackor att man blir skitnervös, borde införskaffa vip garderob- betala en 20 extra så får jackan ett eget rum, lätt värt!


Två veckor kvar i bergen, sen är det dags att avsluta ett kapitel och börja på ett nytt. Ut på nya äventyr och lägga detta bakom sig. Men  jag kommer behålla alla underbara minnen. Det här halvåret har räddat mig mer än många förstår, hade jag inte åkt hit hade jag nog inte mått ens hälften så bra som jag gör här. Och det är tack vare alla underbara människor som bor här. sammanhållningen och stämningen. Alla jobbar rätt mycket, söndagar känns som personalfest varje vecka, varje dag kommer folk in på jobbet frukost middag luch, antingen äter eller bara hämtar kaffe. Har man tråkigt är det bara att slinka förbi någons jobb, stå och snacka skit ett tag, elller varför inte gå och fika med dom som börjar sent. Gå ut och ät och ha kvalitetstid med varandra, chesstirsdag- gå två för en på bio. Åk till badhuset och chilla i relaxen, ta dock inte med dig egen dricka, för det får man tydligen bara om det är abbonerat. gå långa promenader, regnar det, ta gummistövlar och hoppa i vattenpölar. dela med dig av din dåliga humor, här har alla sin egen charm och alla är rätt konstiga och skumma så på något konstigt sätt passar alla in. Sen så finns ju faktiskt möjligheten till att ta en kikings, (tanken va bara en öl, det blev dyngfylla) måndag, oftast ärr alla  bakfulla, men vill du så är ju faktiskt lille öppet för en återställare, tisdag- wiineyard en flaska vin 130kr, onsdag 2 för en på metro, torsdag- studenternas lördag, fredag-lördag dubbeljobb ingen svensk går ut förutom bempa som kör barhäng och kaninhänderna åker fram. sen kom söndag och det är ju som sagt "personalfest". Sitt i flera timmar på boccas uteterassoch fika och prata skit, eller gå tilll malabar och hoppas på att någon kommer (för oftast tar det inte mer än 10 min inan någon kändis slinker in). Kolla fotboll och ät hamburgare eller nachotallrik på scotchman, flöjen är mest kul sommartid men ändå väldigt mysigt när man väl är uppe, gå för i helvete inte upp för stoltsen om du inte är väldigt intresserad över väldigt rent vatten i sjöar- vågen är för brant och lång för att det ska vara värt iaf när det ärr snö och halt. Gå vilse på alla smågator, spela fotboll på söndagar när det inte är för kallt, familjekväll händer dock inte så ofta men riktigt mysigt när det väl sker, se 1000 filmer på en dag, ge dig fan på att träna varje dag-sen att jag gav upp rätt tidigt är en annan femma. kolla på när bartendrarna flairar, ansiktsmaskkvällar, okej jag kan nog hålla på hur länge som helst, ni fattar poängen. jag har jaft ett underbart halvår och funderar på att komma tillbaka. Det är sånt som märks. framtid, vad är det?


<3

tatto :)

Nu har jag precis kommit hem från att ha tatuerat mig :) Det gjorde faktiskt inte alls lika ont den här gången, bara lite ibland, men då kramade jag sönder Eves hand istället :P Jag va skitnervös innan, och hela benet skakade när jag gjorde den, men det va en cool känsla när han sotade, trodde det skulle göra mycket ondare men det kändes mest som att någon kliade på ett sår :)
resultatet.
helt nygjord där så det är massa bläck och så runt om så lite svårt och se kanske, men jag är verkkligen supernöjd :) tyck vad ni vill, och moster, mamma och pappa, om ni inte tänker på att det är en tatuering så kan ni väl iaf säga att det var ett fint motiv? eller var det mest töntigt? :P Älskar er iaf!

Passa på om du kan, fånga varje ögonblick!

Idag har jag varit duktig och tagit tag i lite saker, jag gick till gymmet straxt efter jag vaknade. Jag har skickat mail till Jocelyn i australien, och jag har skickat efter visum. Det är väl ändå ganska bra? Nu är det snart bara en månad kvar tills vi åker, det känns overkligt!

Jag hatar pms av hela mitt hjärta! Att bli deppig för små saker är det värsta som finns, det förstör så himla mycket. Har varit glad hela dagen, sen kom minsta motgång och nu ligger jag i ett mörkt rum och ska snart sova. I och för sig lika bra eftersom jag börjar jobba klockan sju.

Har inte alls många tider i januari, tror bara att jag ska jobba typ 12 ggr. Det suger, men men. Jag jobbar imorrn sen är jag ledig en vecka. På tisdag ska jag tatuera mig :D ja, jag är nervös! Hoppas verkligen att någon kan följa med mig, annars kommer jag svimma på riktigt den här gången!

Och nej, jag har fortfarande ingen telefon, så ingen kan ringa mig, har för tillfället på svenska mobilen, men vill helst inte använda den, det blir så himla dyrt! vet inte riktigt hur jag ska lösa det där. men just nu njuter jag av det. rätt skönt, mindre stressad av att hela tiden kolla på mobilen. Ni vet hur beroende jag är!

Dags för mig att sätta på en film och somna.

nattinuffsan


2011

2010 har varit ett år med väldigt blandade känslor. Året började med att jag var nyinflyttad i sthlm, började lära känna nya vänner. Nya vänner som nu är några av mina bästa! jobbade på ikea och stormtrivdes i sthlm. Fyllde 20 år och foick gå på systemet, STORT! Fick bl.a. en resa till egypten som var helt underbar. Sommaren kom och började inte alls bra. Familjen blev annorlunda ooch  det var en tuff sommar som jag är glad över att jag spenderade på smögen! Älskade smögen, älskade vänner, bue locos ni var min rädddning <3 Efter Smögen var jag hemma 3 dagar innan jag flyttade till  Bergen. Bergen tog mig med storm, nya vänner, nytt jobb och jag trivs sjukt bra fortfarande. För att säga såhär så har jag nog aldrig lärt känna så mycket folk på ett år som jag gjort i år, 3 olika städer att bo i har gjort mig till en ny människa, en glad och lycklig, trots tunga motgångar.


2011 kommer nog bjuda på en del bra saker. Jag inledde året med en kanonfylla och gick hem halv 1. Starkt jobbat tycker jag själv! Hur pinsamt det än är så är jag glad över att jag hade någon som tog hand om mig <3
Jag jobbar min sista dag på malabar den sista januari, sen åker jag hem en vecka innan australien. 14 februari åker vi, jag och Disa. Tror det kommer bli en resa vi aldrig kommer glömma! :)
Kommer vara riktigt jobbigt att lämna bergen, jobbigare än jag tror.. Vill inte tänka på den dagen.
Efter resan har jag ingen aning om vad som händer?


stockholm?
Bergen?
Göteborg?
London?
plugga?
jobba?
ingen aning, men jag tror det blir bra! :D Det blir nog ett spännande år!

Gott nytt år!