hoho!

Här är jag och har det bra.
Vet int riktigt vad som tagit i folk, men jag lovar, jag är varken mördad eller inlagd på sjukhus. jag bara jobbar väldigt mycket och har inte tid till internet varje dag. Sen så vet jag inte om det är något fel på telefonen för jag har inga missadesamtal eller sms.. men men shit happens. ni får testa igen. Men i vilket fall som helst så mår jag bra. Håller på och planerar lite, men kommer ingen vart. Vet inte riktigt hur jag ska planera. men det där brukar ju lösa sig.

Häromdagen träffade jag nästan Lars Winnerbäck, han hade reserverat bord på min restaurang, men sen kom alla utom han. Så det va lite synd. Företaget jag jobbar inom har hand om konserter och shower så därför kommer många och äter hos oss. Jag tjuvlyssnade lite på spelningen, han är ju så grymt bra! Om några veckor kommer Veronica Maggio, sugen? JA!

Imorgon får jag månadstipsen från bocca, sen är det bara 10 dagar kvar till löning, dags att bli skuldfri och börja spara, finally! :D Jag har ett mål, ett hemligt mål. Ingen vet hela men en sak är att jag ska lägga undan minst 10.000 varje månad. Sen är jag nog där snart. Hade tänkt att uppfylla något jag velat länge, trots att vägen är lång, men nu ska det fan ske! :) allt går om man vill! :D

Liten flicka, stora drömmar!




klokt

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräckligt med energi för att värma en kopp kaffe. (Knappast värt det.) Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader, är gasen som produceras tillräckligt för att skapa energin av en atombomb. (Nu börjar det likna något!) Det mänskliga hjärtat skapar nog tryck när det pumpar runt i kroppen att spruta blod 30 fot. (O.M.G.!) En gris orgasm varar i 30 minuter. (I mitt nästa liv vill jag vara en gris.) En kackerlacka kan leva i nio dagar utan huvud innan den dör av svält. (Ohyggligt!) (Jag kan inte sluta tänka på grisen.) Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timmen. (Prova inte detta hemma, kanske på arbetet.) Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud. (Älskling, jag är hemma. Vad ...?) En loppa kan hoppa 350 gånger sin kroppslängd. Det är som att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter. Lyckliga gris! Kan du tänka dig?) Havskatten har över 27000 smaklökar. (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?) Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen. (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv ... kvalitet framför kvantitet.) Fjärilar smakar med fötterna. (Någonting jag alltid velat veta.) Den starkaste muskel i kroppen är tungan. (Hmmmmmm. ......) Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. (Om du är ambidextrous, behöver du dra ifrån skillnaden?) Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa. (Okej, så det skulle vara en bra sak.) En katts urin lyser under svart ljus. (Jag undrar hur mycket staten betalat för att ta reda på detta.) En struts öga är större än dess hjärna. (Jag känner människor med samma problem.) Sjöstjärnor har ingen hjärna. (Jag vet vissa människor med det problemet också.) Isbjörnar är vänsterhänta. (Om dom byter, kommer de att leva längre.) Människor och delfiner är de enda arter som har sex för nöjes skull. (Hur är det med grisar? Vet delfinerna om det här med grisar?)

sunday heroes

Idag har vi spelat fotboll. Känner att  min fotbollskarriär har svalnat för ganska länge sedan...
Men det va kul iaf! Nu ska jag snart gå på bio med Eve och Frida, tjejmys ikväll till 100%. Ska bli hur mysigt som helst. Så mycket som vi jobbar om varandra så kan jag inte ens minnas senast vi va med varandra, synd att disa saknas :(

Stog lite i baren i torsdags, trainee! Gick inte så bra men det är kul och känns bättre att  lära sig sakerna praktiskt än på papper.. Men drinkarna, dom kommer jag inte ihåg, inte en ända faktiskt. men det kommer.. hoppas jag :)

Saknar lilla bäbisen <3


Gratulerer med dagen! <3

Idag fyller Disa år, dock är hon i Norrköping så jag får inte vara med oh fira. Men hoppas på att hon får en underbar kväll, vilket jag nog kan grantera! :D

Grattis Disa!






Själv ska jag som vanligt jobba, träna lite drinkar oså. Jag är sjukt trött nu för tiden, skulle kunna sova 24-7 tror jag. Ska bli skönt med lite ledigti oktober :) Tror jag kan behöva det faktiskt...


Inte lika kul...

Att inte veta saker,
att känna sig efterklok,
att känna sig dum,
att veta att det är mitt fel...
... Det är det värsta jag vet.
Att komma hem till en lägenhet utan ström, för att hon som bodde innan inte sagt att hon flyttat, och för att jag tydligen skulle sagt till att jag flyttat in. Så har elbolaget varit där och stängt av min ström.
Det som kändes lite bättre för mig va att hyresvärden tog på sig det och sa att "De borde jag kanske ha sagt till dig".
Så nu skyller jag på honom, mest för att det känns så mycket bättre.
Tur att jag har någon annanstans att ta vägen så länge. Men förmodligen så kommer strömmen tillbaka imorgon om allt vill gå som det ska. (som det sällan gör i norge)
Idag gick jag andra och sista dagen på kursen så nu är jag klar med det och har lov till att servera alkohol efter kl 1. vilket är en stor fördel om man ska bli bartender. Håller på att lära mig alla drinkar med. Det är dessvärre, ett större problem för mig. Jag blandar ihop allt. Tur att jag har en pojkvän och massa vänner som är batenders så jag kan få massa hjälp! Igår hade vi t.ex. pooring tävling här hemma hos kimmy och dennis. Jag tror jag vann, dom sa att jag va godkänd iaf! :D
Idag har jag jobbat på bocca 9-16, kurs 17-21, metro 23-04.00. Just nu mår jag mindre bra, men kan ändå inte sova. Uppe i varv! Som tur är så börjar jag inte förens 18.00 imorgon. Dock dubbeljobb där med.
Pga mycket jobb så har jag inte riktigt tid att skriva så mycket, men då blir man ju så mycket gladare av ett litet livstecken från Lovisaamalia?! Så ni vet vart jag tagit vägen liksom...


Just live your life

Nu har jag jobbat dubbelt 5 dagar i rad så det va skönt med en ledig dag. Igår va det flairing tävling igen på metro, mest på skoj den här gången. Riktigt bra kväll, och xzibit kom ner igår igen. Igår va han till och med trevlig och pratade lite med mig.

Ikväll är det myskväll på schemat. chips, grönsaker, dip, glass, godis, karamellsås, cola och film. Kimmy och Bempa står för sällskapet :)

Ska boka hem biljett nu. kommer 16 okt. Tror planen blir norrköping 17-19, sthlm 19-21. Så om mina kära vänner och familj vill ta ledigt så är ni välkomna! Ska försöka råna bort min saknade kusin en dag om jag hinner och han har tid...


And she´s back

famoushunter...

Xzibit på metro igår.
Jag va servitör, sweeeet!


En kopp te.

Va nära på att svimma idag på jobbet, blodtrycksfall till 100, 2 ggr :s men men. det va lugnt på jobbet så jag gick tidigare. Nu chillar jag, mår fortfarande lite halvt bra. Kimmy kom hem från Oslo igår så nu ligger han här bredvid och håller mig sällskap sovandes. :) funderar på om jag ska koka lite mjölk eller vatten, te eller oboy?!
Får se om jag pallar att träna sen, ska fösöka sova någon srund jag med så får vi se sen!
Inatt är det jobb igen, sovmorgon imorgon, börjar inte förns kl sex på kvällen :) wiiieee

Tror det blir en kopp te....

comeback...

Har hunnit med massa saker nu.
Städat 2 lägenheter, tvättat, varit på kurs och tränat.
En bra och givande dag. Första dagen i "skolbänken". Fick göra prov och grejer. I Norge måste man gå en kurs för att servera efter kl 1 på natten, så det är det jag håller på med nu. En kväll till sen är jag klar så det är inte så himla mycket.
Men gud så skönt det va att komma ut och springa! Gick bättre än förväntat också. Sprang i 25 minuter, powerwalk en timme och lite övningar hemma. Nu känner jag mig färdig och ska hoppa in i en dusch. Får se vad som sker ikväll. Tror det blir hemmakväll. Jobbar dubbelt 4 dagar i rad nu så kan behöva vara hemma...


the daily news

Dagens nyheter:
Imorgon ska jag på kurs. I Norge måste du ha tillstånd för att få servera alkohol efter kl 1. så imorgon ska jag gå på den. Sen senare i veckan så ska jag börja plugga drinkar. För Jag ska bli upplärd bartender på metro :)
Så om det går som planerat ska jag börja stå i baren i oktober :)

Pratade med min fis inatt..
Du är bra!!!! <3

Dålig(t)

jag är dålig! Nu mår jag dåligt!
Självförvollat!


Det blev 1 flaska vin och drinkar och champagne. Födelsedagsfester är farliga, men väldigt trevliga!


Tackar Hanna för en superkväll! En riktigt bra kväll, det jagg älskar med Boccas bar är att det blir så socialt, att alla sitter och pratar och umgås. Igår satt jag i soffan och bara njöt. Jag älskar Bergen! Jag älskar folket, stämningen, jobb, min lägenhet, just nu älskar jag livet! Jag är så glad över att jag har det så bra, jag har två jobb jag trivs med, jag har helt underbara vänner både här och hemma i sverige, jag har egen lägenhet, står min familj väldigt nära, en pojkvän som gör mig väldigt  glad, jag har varit på mitt livs resa, jag planerar en till...


Trots att jag är bakfull och äter ris. majs, rödlök, bearnaissås och ketchup (tomt kylskåp) så är jag väldigt väldigt glad!


Men... Jag tänker väldigt mycket på mormor och P-A just nu.
Hoppas på gudarna attt allt blir bra och som vanligt igen!
Ni är med mig! <3

städdag

Förra söndagen va det städdag på jobbet.
Idag är det städdag hemma :)
Tvättat 5 tvättar tvätt, älskar torktumlare btw!
Städat den lilla lyan.
Jag tycker faktiskt att det är riktigt skönt att bara vara hemma och gå och  småstäda och fixa. Allt blir så mycket roligare när man har sitt eget. Just nu känner jag för att bara vara hemma hela kvällen. Man blir ganska sliten av att jobba dubbelt flera ggr i veckan. Men men det blir det inge med. Ska vara lite social med mina underbara vänner. Så nu ska jag laga mat och fixa ordning mig inför kvällen.
Ikväll är det födelsedagsfest för Hanna. Dock blir det nog bara en snabbis och säga grattis och så.
Jobb imorgon och jag orkar inte vara bakfull, eftersom jag har en tendens att bli superdålig dagen efter jag dricker.
Kimmy är i oslo på bartender tävling hoppas det går bra för honom! :)
Igår va en riktigt kul dag på jobb. Först Bocca, full restaurang så tiden gick fort och riktigt bra stämning!
Gick direkt från Bocca till Metro. Där va det en bra lördag och stället va fullt.
Många roliga saker hände, jag hade grymt kul med Tompa K och Bempa i loungen. Att vara barback i loungen är typ det bästa du kan va en lördag. Du hinner få med dig så mycket kul då.
2 ganska sjuka saker hände.
Jag skulle hjälpa en av de nya tjejerna att torka spya. Så hade vi lagt ut papper över hela golvet. Då kommer det en random kille, tar upp pappret (som är fullt med spya) och börjar torka sig i ansiktet. hahaha det va så sjukt äckligt och både jag och hon skriker "neeeeej" men killen är full och dum, torkar sig, skrattar, inser vad det är, grimanserar och går vidare som om inget har hänt. hahaha fylla!
Sen va det en man i 40 års åldern som beställde en champagne och 10 vodka redbull. När jag säger till honom att han måste betala innan han får drickan blir han skitsur. Men jag får tillslut fram honom i baren. Sen när jag går ut med drickan åt honom så tackar han, pratar massa strunt och sen försöker han kyssa mig. Jag drar bort huvudet och börjar gå därifrån, då drar han tag i mig och säger "Det handlar om respekt". Shit vad jag hatar folk med för mycket pengar. Äckelgubbe!

sneakpeak

Den lilla lyan!
vardagsrum/kök
Badrum
Sovrum/kuddrum
ganska dåliga bilder men nu har ni iaf en liten aning om hur det ser ut..
Nu är det bara att komma hit och se det live!

En sömnlös natt...

Det är då tankarna kommer.
Positivta, negativa, ångest, längtan, saknad, glädje, framtid, dåtid....

Det finns så himla mycket jag vill göra, har några lösa planer på vad jag ska göra också. Men allt det hänger på är det uttjatade ordet som inte borde finnas, ekonomi. Ja och nu tänker ni säkert, men åker inte alla till Norge för att spara?! Jo många gör det, även jag. Men när man har gått i 6 månader utan lön och utan startbudget så tar det lite tid att kämpa ifatt. Och det värsta jag vet är pengar, det gör mig alltid deppig, förutom när jag går på stan med pengar på kontot, då går jag loss. Men blir deppig så fort jag kommer hem och inser hur mycket jag faktiskt gjort av med. aj aj aj.. Något jag alltid börjar tänka på när jag inte kan sova är mina vänner där hemma. Vad gör dom? Jag pratar med dom alldeles för sällan vilket gör att jag saknar dom något enormt. Jag blir ledsen när jag tänker på att vi inte pratar varje dag så som det var förr, att jag knappt vet vad de gör om dagarna, saker som ska vara självklara att veta som en bästa vän. Men en sak som jag hoppas av hela mitt hjärta är att de finns kvar, för de gör de hos mig iaf! En annan sak är att jag trivs väldigt bra härm trots min sjuka hemlängtan jag får ibland, så har jag det nog bättre än aldrig förr. Jag har en egen lägenhet, jag har massa nära vänner, bra jobb och till och med en pojkvän. Det trodde väll ingen. Har fått den kommentaren av 3 olika personer senaste tiden. Lovisa har du pojkvän, det va sjukt! Hmm hur ska man tolka det? känslolös tjej? eller mest en ensamvarg? vet inte, bryr mig inte. Just nu är jag glad och det är ju bra. Något som va väldigt bra va asien. har som sagt börjat smida nya planer, men dom är hemliga än så länge. Får se när det blir av, beror ju på pengar, usch, tråkigt! trisslott! Ska man behöva ligga runt för att få vinna på lotto? Vill mest bara sitta på ett flygplan här och nu. men det gör jag inte, för snart ska jag börja jobba och jag kan inte sova, wihuuu. Min största ångest handlar om att ta ledigt och åka till sverige. jag vill verkligen! Men vad har man råd att ta sig råd till? jag har inte råd att ta ledigt, men vill verkligen hem ett tag. hur tar man sig råd?! hur länge? när? oktober? jul? båda? Frågan är om jag ska se på film nu? det blir jag ju alltid trött av, eller kanske bara stänga av datorn och hoppas att mörkret gör mig trött och inte mera tankspridd... vad tror vi? hungrig är jag också!

Det är okej att känna.

Kära 16 åriga jag tänk inte på vad alla andra tycker och tänker, du har en egen vilja.

Kära 16 åriga jag fortsätt fantisera men du kommer inte ha din första pojkvän förens du är 20.

Kära 16 åriga jag du kommer inte att bli fotbollsproffs eller advokat.

Kära 16 åriga jag vänner kommer och går men det som finns i hjärtat stannar föralltid.

Kära 16 åriga jag ta ingenting förgivet, när du är 20 har du skilda föräldrar.


Jag har haft ett väldigt bra liv och har det fortfarande. Men filmen berörde mig något enormt. Min morfar dog i cancer, han var 65 när han dog. Trots att han inte var så ung så var det alldeles för tidigt. Det är en av mina största förluster, även en av mina första. Ta vara på varandra och njut av livet!

http://www.youtube.com/watch?v=162gYmyiGrU&feature=player_embedded




tråkigt

Idag är jag lite halvdeppig. Sovit ganska dåligt så då blir jag på allmänt dåligt humör. Plus att idag flyttar Nicolina. En tjej jag jobbar med, vi har haft mycket kul tilsammans och hon har varit lite utav en trygghet på jobbet. Alltid glad och positiv. Så det är tråkigt!
Det är det som är det värsta med det här livet, att folk kommer och går.

Men men, nya tag! Snart jobb.

brrrrr

Söndagens bravader blev lyckade. Mycket skratt, dans och drinkar. Alla hade gått in för att klä ut sig så det va riktigt kul! Stämningen va på topp!

Igår blev en ganska självklar mysdag. Eve och Kimmy gjorde min dag. <3



ny vecka nya möjligheter!

bra

Dubbeljobb idag. Går bra :) Mår bättre nu, huvudvärken har äntligen släppt efter 3 dagar!
Ser fram emot imorgon. Först storstädning på bocca, sen personalfest metro, sen personalfest bocca.
Det blir bra!
Utklädning på bocca, första bokstaven i ditt efternamn, B. Inte så lätt när alla utklädningsaffärer är stänga när du slutar jobba. Så jag fick göra en nödlösning. Barbie. Mindre kul.. men men
Det blir bra!


mys!

Huvudvärken sitter fortfarande i och feberfrossan kommer till och från.
Men tusan så skönt det va med spa. Vi kom in i ett litet rum med två massagebänkar och en jacuzzi. Så först bubbla vi i en halvtimme sen massage en timme. Det var helt underbart. Supermysig dag!
Nu är alla på jobb och jag kände mig lite ensam så jag gick över och tog grannens hund Love. Så nu har vi gått en promenad hem till mig och hämtat lite saker så ska vi bara mysa framför en film. Ska nog se klart bad teacher..
Imorgon jobb 9-16. Hoppas huvudvärken har släppt då, orkar inte en dag till! 3 dagar får tusan räcka!